WEESALSWATER.NL

Leren luisteren naar je lijf

leren luisteren naar je lichaam

Leer weer luisteren naar je lichaam en laat op eenvoudige wijze spanning los.

Ontspannen en vrij door te luisteren naar je lichaam
Wanneer mensen vastlopen of ergens niet uitkomen, ontstaat piekeren.
Piekeren is een teken, dat je het niet met je hoofd op kunt lossen. Dan moet je dus naar je lichaam. Je emotionele brein vertelt dan wat er in je lichaam gebeurt. Wil je beter slapen? Minder spanning en meer energie? Je gezondheid vergroten of onvoldoende verklaarde (SOLK klachten) verhelpen? Neem de regie door weer te luisteren naar je lichaam.

Hoe kan je luisteren naar je lichaam?
Je leven is best op orde, maar toch loop je ergens vast. Wanneer nadenken je tot nu toe niet tot een oplossing heeft gebracht, dan ligt de oplossing vaak op een dieper niveau. Namelijk dat van het lichaam. Als gecertificeerd coach, breng ik je met eenvoudige oefeningen als een bodyscan in contact met je lichaam. Een van de methodes die ik inzet is het wetenschappelijk bewezen ‘focussen’ van Gendlin. “Als je met mensen praat, kan er geen verandering komen als ze niet op die plek komen in hun lijf, waar ze voelen dat het klopt.” Ik leer mensen daarom af te dalen naar het gebied in zichzelf (gevoelservaringen), daar waar het kloppend is met zichzelf. Hiermee onderzoeken cliënten hun binnenwereld en gaan voorbij gedachten en overtuigingen rechtstreeks naar de kern.
Het fijne is dat mensen vaardigheden leren in 3 tot 5 sessies, die ze daarna ook zonder begeleiding voor zichzelf in kunnen zetten.
De methode wordt ook ingezet als aanvulling op fysieke of mentale behandelingen. Bijvoorbeeld bij het omgaan met stressvolle situaties, of langdurige fysieke klachten waarbij niet direct een medische oorzaak te vinden zijn (SOLK).


Carlijn Baarslag coach en trainer in Hilversum

Lichaamsgerichte coaching
Mijn naam is Carlijn Baarslag en ik heb een passie voor leren en veranderen en de kracht van menselijk contact. Met een achtergrond in Sociale Wetenschappen en Communicatieadvies, train ik volwassenen en jongeren te luisteren met en naar heel hun lichaam. Het is mijn overtuiging dat elk mens over een enorme kracht en innerlijke wijsheid beschikt, waar ze mee in contact kunnen komen.
Ik help mensen te luisteren naar hun lichaam en naar elkaar.

Lichaamsgericht coachen werkt
Mensen komen bij mij om een gewoonte te veranderen. Een die hen tegenhoudt te doen wat ze willen. Dat kan zijn op het vlak van relatie, communicatie, werk, of gezondheid. Ook lichamelijke klachten bij volwassenen of kinderen zijn een kans om te onderzoeken.
Leidinggevenden, (zorg) professionals, coaches, maar ook ouderen en jongeren vinden inmiddels hun weg naar mijn praktijk. Werken met het lichaam gaat dieper dan praten en luisteren alleen. De resultaten zijn voor mijzelf ook nog altijd indrukwekkend.

Wat clienten zeggen:

Depressieve gevoelens
“Ik voel me zoveel fijner en 1 met mezelf.
M’n lichaam en geest zijn heel close met elkaar verbonden weet ik nu, maar ik laat dit er (nog) niet altijd zijn. Ik kan er zelf nu goed in connectie mee komen. Ik vertrouw meer op mezelf. En geef m’n gevoel, wat dan ook, de ruimte.”
Jill, 28, fotograaf


Burnout klachten
“Personal coach Carlijn houdt je geen spiegel voor, ze houdt niet je hand vast, maar geeft je het vertrouwen dat je nodig hebt om te groeien als mens. Een aanrader!”
Midas, 40, Dir/eigenaar mediabedrijf


Pijn op de borst (SOLK)
“Het is geweldig met me sinds de laatste sessie. De pijn is vrijwel weg en als het er is, kan ik er zelf naartoe gaan en dan gaat het weer weg. Ben zo blij, ik liep er al meer dan een jaar mee. Ik vind het fantastisch. In het begin durfde ik er nog niet helemaal op te vertrouwen, maar inmiddels wel en durf ik het uit te spreken.”
Anne 38, Burn-out Coach en HR-professional


Slecht slapen, te druk
“Lichaamsgerichte coach Carlijn kan goed luisteren, ze stelt precies de juiste vragen om tot de kern van een probleem te komen. Hoewel dat in het begin even oncomfortabel voelde, is het precies wat ik nodig had om verder te komen met mijn persoonlijke thema’s.”
Monique, 36, Consultant.


Sessies bij mij worden ervaren als ’tijd voor jezelf’.
Ik verwelkom je graag. Klik en stuur me direct een mailtje om kennis te maken, je bent van harte welkom.

Vragen? Mail hier voor een vrijblijvende telefonische of online koffie afspraak.

Je bent welkom voor Personal Coaching in lichaamsbewustzijn. Ook als groep ben je welkom voor een workshop in coach- en luistervaardigheden; communiceren met het lijf en creëren van vertrouwen. Daarbij zet ik praktische oefeningen in.

Neem gerust vandaag nog contact met me op met je vraag.

Het open water is een krachtige manier om je lichaam te ervaren. Informeer naar de mogelijkheden.

Behalve een moment voor jezelf, waarin je leert mediteren, ademhalingsoefeningen doet en steeds langer in contact bent met je lichaam, kan je ook kiezen om in een radicaal krachtige sessie in het open water te investeren! Vraag ernaar bij de intake.

© 2023 WEESALSWATER.NL

Thema door Anders Norén