WEESALSWATER.NL

Leren luisteren naar je lijf

leren luisteren naar je lichaam

Pak praktische problemen aan bij de bron. Ervaar coachen via lichaamsbewustzijn. Dit gaat verder dan praten alleen.

Wil je

voorkomen / herstellen van burn-out
loopbaan begeleiding
re-intergreren
omgaan met angst
slaapproblemen verminderen
onverklaarde lichaamsklachten onderzoeken
betere relaties

Ontspannen en vrij door te luisteren naar je lichaam
Wanneer mensen vastlopen of ergens niet uitkomen, ontstaat piekeren.
Piekeren is een teken, dat je met je energie omhoog schiet, maar dat je het ‘probleem’ met je hoofd niet op kunt lossen. Dat gaat vaak alsmaar maar door. Er is iets wat je raakt, maar waar je (onbewust) nog van weg blijft. Dan helpt het om bij iemand te zijn die je in contact kan brengen met je hele lichaam. Je emotionele brein vertelt dan wat er in je lichaam gebeurt. Dit doorvoelen, maakt dat de energie weer kan gaan stromen. Wil je beter slapen? Minder spanning en meer energie? Je gezondheid vergroten of onvoldoende verklaarde (SOLK klachten) verhelpen? Neem de regie door weer te leren luisteren naar je hele lichaam. Het mooie is dat het je ook op praktisch niveau helpt om je doelen waar te maken. Denk aan werk, relaties en het doorbreken van gewoontes.

Hoe kan je luisteren naar je lichaam?
Wanneer nadenken je tot nu toe niet tot een oplossing heeft gebracht, dan ligt de oplossing vaak op een dieper niveau. Namelijk dat van het lichaam. Als gecertificeerd coach, breng ik je met eenvoudige oefeningen als een bodyscan in contact met je lichaam. Een van de methodes die ik inzet is het wetenschappelijk bewezen ‘focussen’ van psychotherapeut Gendlin.
“Als je met mensen praat, komt er geen verandering als ze niet op die plek komen in hun lijf, waar ze voelen dat het klopt.”
Ik leer mensen daarom af te dalen naar het gebied in zichzelf (gevoelservaringen), daar waar het kloppend is met zichzelf. Hiermee onderzoek je je binnenwereld en je gaat voorbij gedachten en overtuigingen rechtstreeks naar de kern. Behalve voor praktische doelen als het vinden van passend werk of het veranderen van gedrag, worden mijn sessies ook ingezet als aanvulling op fysieke of mentale behandelingen. Bijvoorbeeld bij het omgaan met langdurige fysieke klachten waarbij niet direct een medische oorzaak te vinden zijn (SOLK).

Ik werk vanuit de kracht van mensen. Wat ik waardevol vind is dat mensen zelf de regie houden tijdens en na mijn sessies. Zodat ze daarna ook zonder begeleiding bij hun eigen kracht kunnen.


Carlijn Baarslag coach en trainer in Hilversum

Lichaamsgerichte coaching
Mijn naam is Carlijn Baarslag en ik heb een passie voor leren en veranderen en de kracht van menselijk contact. Met een achtergrond in Sociale Wetenschappen en Communicatieadvies, train ik volwassenen en jongeren te luisteren met en naar heel hun lichaam. Het is mijn overtuiging dat elk mens over een enorme kracht en innerlijke wijsheid beschikt, waar ze mee in contact kunnen komen.
Ik help mensen te luisteren naar hun lichaam en naar elkaar.

Lichaamsgericht coachen werkt
Mensen komen bij mij om een gewoonte te veranderen. Een die hen tegenhoudt te doen wat ze willen. Dat kan zijn op het vlak van relatie, communicatie, werk, of gezondheid. Ook lichamelijke klachten bij volwassenen of jongeren zijn een kans om te onderzoeken.
Leidinggevenden, (zorg) professionals, coaches, maar ook ouderen en jongeren vinden inmiddels hun weg naar mijn praktijk. Werken met het lichaam gaat dieper dan praten en luisteren alleen.

Wat clienten zeggen:

Depressieve gevoelens
“Ik voel me zoveel fijner en 1 met mezelf.
M’n lichaam en geest zijn heel close met elkaar verbonden weet ik nu, maar ik laat dit er (nog) niet altijd zijn. Ik kan er zelf nu goed in connectie mee komen. Ik vertrouw meer op mezelf. En geef m’n gevoel, wat dan ook, de ruimte.”
Jill, 28, fotograaf


Burnout klachten
“Personal coach Carlijn houdt je geen spiegel voor, ze houdt niet je hand vast, maar geeft je het vertrouwen dat je nodig hebt om te groeien als mens. Een aanrader!”
Midas, 40, Dir/eigenaar mediabedrijf


Pijn op de borst (SOLK)
“Het is geweldig met me sinds de laatste sessie. De pijn is vrijwel weg en als het er is, kan ik er zelf naartoe gaan en dan gaat het weer weg. Ben zo blij, ik liep er al meer dan een jaar mee. Ik vind het fantastisch. In het begin durfde ik er nog niet helemaal op te vertrouwen, maar inmiddels wel en durf ik het uit te spreken.”
Anne 38, Burn-out Coach en HR-professional


Slecht slapen, te druk
“Lichaamsgerichte coach Carlijn kan goed luisteren, ze stelt precies de juiste vragen om tot de kern van een probleem te komen. Hoewel dat in het begin even oncomfortabel voelde, is het precies wat ik nodig had om verder te komen met mijn persoonlijke thema’s.”
Monique, 36, Consultant.


Sessies bij mij worden ervaren als ’tijd voor jezelf’.
Ik verwelkom je graag. Klik en stuur me direct een mailtje om kennis te maken, je bent van harte welkom.

Vragen? Mail hier voor een vrijblijvende telefonische of online koffie afspraak.

Je bent welkom voor Personal Coaching in lichaamsbewustzijn. Ook als groep ben je welkom voor een workshop in coach- en luistervaardigheden; communiceren met het lijf en creëren van vertrouwen. Daarbij zet ik praktische oefeningen in.

Neem gerust vandaag nog contact met me op met je vraag.

Het open water is een krachtige manier om je lichaam te ervaren. Informeer naar de mogelijkheden.

Behalve een moment voor jezelf, waarin je leert mediteren, ademhalingsoefeningen doet en steeds langer in contact bent met je lichaam, kan je ook kiezen om in een radicaal krachtige sessie in het open water te investeren! Vraag ernaar bij de intake.

© 2024 WEESALSWATER.NL

Thema door Anders Norén