WEESALSWATER.NL

Leren luisteren naar je lijf

beetje over mij

Leuk om kennis met je te maken
Het wetenschappelijk bewezen dat een klik met je coach of therapeut van wezenlijk belang is voor het slagen van je gewenste verandering. Let daar dus op naar wanneer je zover bent om ergens begeleiding bij in te schakelen. Besluit altijd na een eerste intake gesprek of je verder gaat, of niet. Om alvast een klein beetje een beeld te krijgen, vertel ik je hier alvast iets meer over mijzelf. 
Mijn naam is Carlijn Baarslag, ik train groepen en individuen in contact en communicatie en daarnaast coach ik professionals in het luisteren met en naar hun lichaam. Kortom bij mij versterk je de body-mind connectie via oefeningen in lichaamsgewaarzijn. Dit verdiept de kracht en verbinding die mensen van nature hebben. En dat is terug te zien in het contact met het leven en de omgeving (werk en prive).
Dit doe ik vanuit het geloof ik de kracht van elk mens(elijk contact) met een achtergrond Communicatieadvies  en een basis in Organisatiewetenschappen (Master).  

Mijn verhaal
Geboren in Overijssel ben ik dochter van twee ondernemende ouders de middelste van drie kinderen. Al jong had ik de overtuiging dat je je vrij kan bewegen en jezelf (authentiek) kan blijven in welk contact dan ook. Staying true to yourself and your Energy. Maar toch bleek dat niet altijd te lukken. In verbinding met mijn omgeving kon dat nog wel eens lastig zijn. Er waren mensen met meer macht (leraren, ouders). Kinderen die het soms raar vonden wat ik deed. En tot overmaat van ramp was ik zelf bijzonder eigenwijs in het vasthouden wat voor mij belangrijk was. Maar hoe kon ik authentiek blijven zonder al te veel gedoe op te roepen in mijn omgeving? Hoe blijf je, met andere woorden, in contact met jezelf, maar ook met je omgeving?
Dit ben ik – deels onbewust – vanuit vele invalshoeken gaan onderzoeken. Allereerst door bijvoorbeeld twee niveau’s te zakken de brugklas. En nadat ik langzaam mijn tegendraadse lesje geleerd had, ging ik verder met het HBO, toch ook de Universiteit (Organisatieantropologie) en naast de studie altijd werken. Naast werk als communicatieadviseur bij o.a. Zaal 100, AT5 en de OBA in Amsterdam ging ik me verdiepen in mediation en het coachen en trainen (Stir!) van individuen en groepen in communicatie.
In al deze ervaringen herleid ik 3 leidende principes voor authentiek contact:

1. Contact / verbinden gaat het best wanneer je een ervaring hebt van je eigen lichaam.

2. De flow in contact verdwijnt wanneer er iets niet mag zijn;
  (Bijv.: dit gedrag is goed, maar dat gedrag niet).

3. Contact komt weer in een flow, door oprecht naar en mèt je lijf te gaan luisteren. En dat te leren inbrengen in je leven.

Kort gezegd:
“Goede communicatie kent geen trucjes: Echt contact begint met helemaal met jezelf kunnen zijn.”

Het klinkt zo simpel. Maar in de waan van de dag, kan dat nog knap lastig zijn. Bovendien vereist ‘met jezelf zijn’ dat je jezelf door en door kent. En dat kan alleen wanneer je af en toe tijd neemt om je passie en je schaduwkanten in het licht te zetten.

Wanneer neem je tijd?
Lastige situaties bieden een kans om te onderzoeken waar het milder en makkelijker kan voor jezelf en of je groep. Fijner is het wanneer je dagelijks even tijd neemt, zodat je vaardigheden ontwikkeld om ook met lastige situaties en gevoelens in contact te kunnen blijven. Soms is het fijn daar iemand anders bij in te schakelen, die dat al doorleeft heeft.
Een coachtraject van ongeveer 5 sessies brengt je (of jullie) van angst naar veiligheid en bij je eigen levenslustige doelen. Je bereikt een verandering in gedrag. Dit door middel van luisteren, vragen, lichaamsgerichte oefeningen (waaronder ademhaling, begeleide meditatie, het wetenschappelijk bewezen ‘focusen’ (Gendlin). Een coach-traject brengt je de vaardigheden om (ook zelf) te kunnen luisteren naar jezelf,  je lichaam en je relaties thuis en op het werk.

Iedereen heeft zijn eigen antwoorden.

Jij weet diep van binnen wat het beste voor jou is. Ik begeleid jou (of jullie) alleen in de route daar naartoe. Onder mijn begeleiding neem je makkelijker even de tijd om bij jezelf stil te staan, te reflecteren en je eigen antwoorden te ervaren. Om vervolgens je eigen gedrag te zien veranderen.

Ben je in verbinding met jezelf, maar komt er soms iets tussen dat je belemmert om de stap te zetten die je wilt? Heb je fysieke pijn en wil je leren hoe je daarmee om kan gaan? Neem dan contact met me op om te ervaren wat je nog niet voor mogelijk hield.
contact@ weesalswater.nl 

Carlijn Baarslag, MSc.
Linkedin profile
Weesalswater 
Coaching & Training
Bosboom Toussaintlaan, Hilversum

Enkele clienten over mij:

“Als je een coachvraag hebt kan ik Carlijn van harte aanbevelen. Zij zorgt ervoor dat jij zelf de juiste vragen stelt en daarmee aan het werk gaat. Haar aanpak heeft ervoor gezorgd dat ik lastige situaties niet uit de weg ga”. (Paul, Beleidsmedewerker).


“De sessies met lichaamsfocus van Carlijn werken heel krachtig en de begeleiding is heel goed; veilig en liefdevol. ” (Nelleke, medewerker ouderenzorg).


“Ik voel me zoveel fijner en 1 met mezelf. Ik voel dat ik meer op mezelf en mijn lichaam kan en mag vertrouwen.” (Jill, Fotograaf).


“Carlijn houdt je geen spiegel voor, ze houdt niet je hand vast, maar geeft je het vertrouwen dat je nodig hebt om te groeien als mens!
Een aanrader!” (Midas, Zelfstandig Directeur /eigenaar).


“Carlijn kan goed luisteren, ze stelt precies de juiste vragen om tot de kern van een probleem te komen. Dat is precies wat ik nodig had om verder te komen met mijn persoonlijke thema’s. (Monique, Consultant).

—-

© 2024 WEESALSWATER.NL

Thema door Anders Norén