WEESALSWATER.NL

Leren luisteren naar je lijf

Body focus: leren van je lijf

Wil je spanning loslaten, minder angst voelen, een trigger of irritatie in je relaties onderzoeken? Hoe meer leert luisteren naar je lichaam, hoe beter je voelt.
Na 1 sessie van een uur merk je al verschil. In dit uur gebruiken we onder meer wetenschappelijk bewezen methoden als ‘focusing’ (Psycholoog Gendlin) en meditatie. Hiermee leer je zelf steeds iets dieper luisteren naar de wensen en grenzen van je lichaam. Het contact tussen lichaam en geest herstellen, maakt dat je van nature spanning loslaat.
Dit vaker doen, maakt dat je je grenzen beter herkent en kan benoemen.
Met een aantal sessies bouw je de vaardigheden op om ook in je dagelijks leven met meer gemak in contact te zijn met lastige momenten, waardoor momenten van stress steeds iets korter duren en dierbare momenten dieper voelbaar zijn.

Hoe werkt luisteren naar je lichaam?
Een fysieke klacht in het lichaam kan als uitgangspunt worden genomen, evenals een problemen in de relatie of communicatie waar je tegenaan loopt. We verkennen je thema in gesprek. Wanneer het veilig voelt, begeleid ik je in een body scan en geven we woorden aan de lichaamssensaties die zich aandienen.
Het aantal sessies is afhankelijk de diepte van het ervaren probleem en de mate waarin je gewend bent om je lichaam waar te nemen. De een vind 1 of twee sessies fijn. De ander merkt verandering na 5 of 6 sessies. De verandering die je ervaart is: meer innerlijke vrede, meer kracht. Beter omgaan met lastige momenten. Beter grenzen aan kunnen geven. Meer genieten van werk en leven.
De sessies vinden over het algemeen plaats in mijn praktijk in Hilversum. Wil je een sessie proberen?
Mail me direct met je vraag naar een sessie:
Ja, ik wil een afspraak plannen.

Enkele recensies

“Ik had aanhoudende fysieke klachten en vroeg mij af wat mijn lichaam mij wilde vertellen. Carlijn begeleidde mij en ik kreeg antwoord. Ik kreeg een waardevol inzicht voor mijn persoonlijke ontwikkelproces en meer contact met mijn lijf. Het was verdiepend en ongelooflijk helder. Voor herhaling vatbaar! “

Kim (42), moeder, Scrum master en ondernemer

“Het is geweldig met me sinds de sessies. De pijn is vrijwel weg en als het er is, kan ik er zelf naartoe gaan en dan gaat het weer weg. Ben zo blij, ik liep er al meer dan een jaar mee.
Dus; ik vind het fantastisch. In het begin durfde ik er nog niet helemaal op te vertrouwen, maar inmiddels wel en durf ik het uit te spreken.”

Anne (38), Zelfstandig Coach en HR-professional

Wil jij je blijven ontwikkelen, (pijnlijke) situaties loslaten en je eigen lichaamswijsheid vinden? Leer luisteren met heel je lijf, naar je zelf en naar clienten.
Neem gerust contact met me op voor een kennismaking. Klik hier om te mailen voor contact.
Je bent van harte welkom.

© 2024 WEESALSWATER.NL

Thema door Anders Norén