beetje over mij

Aangenaam,
Mijn naam is Carlijn Baarslag.
Ik train groepen en individuen in contact en communicatie en daarnaast coach ik professionals in het luisteren naar en met hun lichaam. Kortom de body-mind connectie versterken via lichaamsgewaarzijn. Dit versterkt de kracht en verbinding van mensen met zichzelf en met hun omgeving (werk en prive).
Dit doe ik vanuit een fascinatie voor menselijk contact en kracht. 

Mijn verhaal
Al jong had ik de overtuiging dat je je vrij kan bewegen en jezelf (authentiek) kan blijven in welk contact dan ook. Staying true to yourself and your Energy. Maar toch bleek dat niet altijd te lukken. 
Dit ben ik – deels onbewust – vanuit vele invalshoeken gaan onderzoeken. Bijvoorbeeld door middel van Mediation, afstudeeronderzoek naar samenwerking en kennisdeling, (Organisatieantropologie), werk als communicatieadviseur, en het coachen (Stir!) van individuen en trainen van groepen in communicatie.
Terugkijkend zie ik 3 leidende principes voor authentiek contact:

1. Contact / verbinden gaat lastig wanneer je niet in contact bent met je eigen lijf.

2. De flow in contact verdwijnt wanneer er iets niet mag zijn; (Bijv.: dit gedrag is goed, maar dat gedrag niet, of dat er onuitgesproken belangen of gevoelens zijn).

3. Contact komt weer in een flow, door oprecht naar en mèt je lijf te gaan luisteren. 

Kort gezegd:
“Goede communicatie kent geen trucjes: Echt contact begint met helemaal met jezelf kunnen zijn.”

Het klinkt zo simpel. Maar in de waan van de dag, kan dat nog knap lastig zijn. Het moment dat controle of angsten de bovenhand krijgen, ga je gedrag vertonen dat meestal het probleem eerder vergroot, dan verkleind. Stress en oude patronen liggen hieraan ten grondslag. Wanneer je het contact weer herstelt met je lichaam, sta je meteen in beter contact met je omgeving en worden lastige situaties makkelijker. Dat helpt je om vrijer te bewegen, op basis van de huidige situatie. Je voelt je weer helderheid om de keuzes te maken die goed zijn voor jou (en de groep waarvan je deel uitmaakt).

Hoe komt het dat je ‘uit contact gaat’?
Iedereen heeft verschillende dingen die kunnen ‘triggeren’. Dit zijn de momenten waarop je ‘uit contact’ gaat. Uit eigen ervaring weet ik dat lastige momenten daar een grote aanwijzing voor zijn. Die herhalen vaak in iemands leven. Lastige situaties bieden een kans om in een makkelijker verbinding te staan met jezelf en met je omgeving. 
Het contact herstellen, is waar ik me in heb gespecialiseerd. Het brengt mensen van angst naar veiligheid en bij hun eigen levenslustige doelen. In een coachtraject van ongeveer 5 sessies, is er een diepe verandering in het gedrag bereikt. Ik maak daarin gebruik van gesprek, lichaamsgerichte oefeningen (waaronder ademhaling, begeleide meditatie, het wetenschappelijk bewezen focussen (gendlin). Deze methoden werken zeer krachtig, brengen mensen in diepe ontspanning, waardoor verandering als vanzelf gaat.

Eigen antwoorden en oplossingen zitten in je lichaam
Iedereen heeft zijn eigen antwoorden. Ik begeleid alleen de route daar naartoe. Onder mijn begeleiding sta je makkelijker even stil om in veiligheid te kijken naar jezelf en je lichaam. Wat wil jouw lichaam je vertellen?

Ben je in verbinding met jezelf en of je organisatie, maar is er iets in de relatie of mentaal dat je belemmert om de stap te zetten die je wilt?  Neem dan contact met me op voor coaching of training in aandacht: contact@ weesalswater.nl 

Sinds 2015 vergroot ik het bewustzijn en de vrijheid van mensen met coaching en training. Dit met een achtergrond in Communicatieadvies en een studieachtergrond in Sociale wetenschappen (Master). Een (Team) coachopleidingen en opleidingen in energiewerk. Een eerste kennismaking is kosteloos. 

Carlijn Baarslag, MSc.
Linkedin profile
Weesalswater 
Coaching & Training

contact @ weesalswater.nl
Bosboom Toussaintlaan, Hilversum
tel. 06 427 429 17

Enkele clienten over mij:

“Als je een coachvraag hebt kan ik Carlijn van harte aanbevelen. Zij zorgt ervoor dat jij zelf de juiste vragen stelt en daarmee aan het werk gaat. Haar aanpak heeft ervoor gezorgd dat ik lastige situaties niet uit de weg ga”. (Paul, Beleidsmedewerker).


“De sessies met lichaamsfocus van Carlijn werken heel krachtig en de begeleiding is heel goed; veilig en liefdevol. ” (Nelleke, medewerker ouderenzorg).


“Ik voel me zoveel fijner en 1 met mezelf. Ik voel dat ik meer op mezelf en mijn lichaam kan en mag vertrouwen.” (Jill, Fotograaf).


“Carlijn houdt je geen spiegel voor, ze houdt niet je hand vast, maar geeft je het vertrouwen dat je nodig hebt om te groeien als mens!
Een aanrader!” (Midas, Zelfstandig Directeur /eigenaar).


“Carlijn kan goed luisteren, ze stelt precies de juiste vragen om tot de kern van een probleem te komen. Dat is precies wat ik nodig had om verder te komen met mijn persoonlijke thema’s. (Monique, Consultant).

—-

© 2021 WeesAlsWater – for inner peace and strenght

Thema door Anders Norén