Bewust worden van je onderbewuste drijfveren

Home

In verbinding zijn
Wij mensen worden gedreven door ons onderbewustzijn. Hoe meer  wij onszelf en onze onderbewuste overtuigingen leren kennen, hoe mooier onze relaties met onszelf en onze omgeving. Met andere woorden: hoe meer je jezelf leert kennen en kan verbinden met jezelf, hoe bewuster je kan kiezen voor een vrijer en een ongekend liefdevol leven.

Hoe kom je tot je onderbewuste lagen?
Ons slimme onderbewuste bestaat uit opgeslagen informatie in ons lijf. Hiermee in verbinding staan en bewust van zijn, is niet meer zo vanzelfsprekend. Snelheid en denken worden in deze maatschappij tot nu toe overgewaardeerd, waardoor ons brein wordt  overgestimuleerd, we meer op risico’s focussen en rust steeds minder ruimte krijgt.
Activiteit afgewisseld met niksen is echter essentieel voor een goede balans in lichaam en brein. Door middel van vertragen, laadt je weer op en ontrafel je al je bewuste en onderbewust (denk- en bewegings-) patronen in je.

Vertragen = ontspannen
Met vertragen, herstellen we het contact van ons hoofd met de rest van ons lichaam. We komen als het ware in contact met al onze sensaties, inclusief ons denken. Dat voelt direct prettig en maakt dat we makkelijker in verbinding onze omgeving staan. Dit is wat Mindfulness, yoga, meditatie, maar ook een boswandeling met je kan doen.
Wil je hier nu blijvender resultaten mee, gedrag veranderen dan ben je welkom.
Ervaar je frictie, terugkerende patronen in je gedrag of relatie, onduidelijke pijnklachten of malende gedachten? Pak het aan als een kans om je onbewuste overtuigingen en patronen onder de loep te nemen- en te bevrijden. Door je open te stellen voor je onbewuste patronen en voor wat je lichaam je te vertellen heeft, ervaar je in 1 sessie al verlichting. Dit verandert je ongewenste gewoontes, geeft je meer energie en vrijer gedrag en communicatie. De resultaten zijn mooi en ze zijn blijvend.

Lastige contacten of lichamelijke klachten: een kans
Elke keer dat je een last ervaart, biedt dit kans om voor eens en voor altijd spanning in los te laten. Oude spanning, die niet meer dienend is nu. Het vergt moed om hierbij stil te staan, maar de beloning is groot. Met het oefenen van steeds meer bij en in je lichaam zijn, hervindt je je eigen innerlijke onverstoorbare vrede.
Het begeleiden van het maken van contact, daar ben ik in gespecialiseerd: contact met je eigen lijf en haar wijsheid. Dit doe ik in gesprek, afgewisseld met meditatieve lichaamsfocus en eventueel energiewerk. Aan het eind van een 5/6 tal sessies hebben clienten een dieper gevoel van welbevinden, prettiger contacten en veel meer veerkracht. (Het aantal sessies is afhankelijk van het thema en de vertrouwdheid om met het lijf te werken. Vaak leveren 1 of 2 sessies al veel bevrijding op. Daarnaast leer je na 1 sessie al meer te luisteren naar je eigen lijf, ook zonder begeleiding).

Vage’ klachten of angsten mogen er zijn
Heb je steeds iets waar je tegenaan loopt, een onverklaarbaar lichamelijke klacht, of een relatie die niet soepel loopt (met volwassene of met kind), gun jezelf dan ontspanning hierin.
In een vertrouwde omgeving, waar je stap voor stap meer contact kan ervaren met je oneindige bron van rust en vrede.
Na elke sessie geven clienten aan meer ontspannen en tot hun eigen antwoorden te komen. Ze komen steeds meer in verbinding met hun lijf en omgeving. Oude patronen lossen op. Gevolg: lichamelijke klachten verminderen of gaan weg en de contacten verlopen als vanzelf soepeler.
Dit kan jij jezelf ook gunnen: Klik en stuur me direct een mailtje om kennis te maken, je bent van harte welkom.

Hoe kan je (oude) blokkades loslaten?
Bewust worden, van wat ons tot bepaald gedrag aanzet, bevrijdt onze acties en daarmee onze energie.
Daarvoor is het van belang dat we onszelf steeds beter leren kennen, en steeds bewuster worden van de stemmen of gedachten die ons niet meer dienen. Hoe beter we ons als mensen (en  organisaties) bewust worden van onze diepste drijfveren en gevoelde ‘tekortkomingen’, hoe meer vrijheid, vreugde en vertrouwen dat geeft in leven en relaties.
Heb je makkelijk contact met jezelf en je omgeving, dan is er sprake van ontspanning, van Flow. Dit gevoel zit gewoon in ieder van ons en we hoeven er alleen met aandacht naartoe te gaan. Maar soms is het contact even weg. En dat contact is weer te herstellen.
In mijn sessies begeleid ik clienten in het contact wat ze op een of een paar momenten ooit met zichzelf zijn kwijtgeraakt. (Het zijn vaak oude onbewuste oordelen, die we als kind hebben verinnerlijkt). De energie stroomt steeds meer door het hele lijf. Die verbinding vaker leggen, maakt dat je die bij jezelf verstevigt, zoals  een snelweg die je aanlegt. Zo verstevig je het contact met jezelf, je lijf en je doelen. Tegelijkertijd verbeter je het contact met je omgeving.

Kwaliteiten & blokkades boven water !
Je inspiratie, je kwaliteiten, maar ook je blokkades en triggers boven water krijgen, daar help ik bij. Door middel van groeps-sessies en individuele coaching. Een intake en kennismaking hoort erbij, want  een gevoel van vertrouwen is belangrijk. Mocht je na de kennismaking overtuigd zijn en verder willen met een pakket van 5 sessies, dan is de eerste sessie kosteloos. Bellen vooraf kan altijd, om even kennis te maken, je vragen te stellen.

Inner peace and wisdom
Ieders kern bestaat al uit diepe rust en verbondenheid. Daar dagelijks mee in contact zijn, geeft heel veel ruimte en inzicht. Het gewaar zijn van je lichaam brengt je in contact met jou wijze en liefdevolle bron. Soms zitten er wat oude lagen tussen, die je zelf niet meer in de gaten had.
Op een veilige wijze begeleid ik mensen en groepen in het loslaten van deze spanningen. Zodat zij zelf na een paar sessies de vaardigheid eigen maken om in contact met het lijf te gaan. En daar altijd op kunnen terugvallen, als het even tegenzit.
Sessies bij mij worden ervaren als ‘tijd gunnen voor jezelf’.

Vragen? Klik hier voor een online of telefonische afspraak!   

Contact met je kern
Hoe vaker je in contact komt met je kern, en je drijfveren, hoe beter je van hieruit beslissingen kan nemen. Hiervan bewust worden, van je drijfveren en je patronen, vergroot zowel je persoonlijke effectiviteit, je groeps-effectiviteit als die van je organisatie. Daar help ik graag bij, enerzijds door patronen te duiden vanuit systemische en psychologische inzichten, anderzijds door lichamelijke spanningen los te laten komen via ‘body focus’ of ‘healing’. De oefeningen die ik gebruik gaan verder dan praten alleen, want echte gedragsverandering komt pas na het raken van de diepste (en onderbewuste) lagen.
Ik gebruik daarom ook intuïtieve healing en het wetenschappelijk beproefde body ‘focussing’ dat diepe inzichten geeft en helpt oude spanningen los te laten.
De effecten: Je eigen vrijheid hervinden. Meer focus op wat je wilt, meer energie, minder gedachten, vrijer in relaties, lekkerder in je vel. 
Ik put uit ervaring als bemiddelaar, gecertificeerd Coach en Healer, Trainer & Teamcoach en voormalig Communicatieadviseur.

Wat clienten zeggen:

“Carlijn houdt je geen spiegel voor, ze houdt niet je hand vast, maar geeft je het vertrouwen dat je nodig hebt om te groeien als mens!
Een aanrader!” (Zelfstandig Directeur /eigenaar mediabedrijf).

—-

“Carlijn kan goed luisteren, ze stelt precies de juiste vragen om tot de kern van een probleem te komen. Hoewel dat in het begin even  oncomfortabel voelde, is het precies wat ik nodig had om verder te komen met mijn persoonlijke thema’s. (Monique, 36, Consultant).

________________________________________________________________________

Foto: Frits van Swoll

Investering

Per sessie van 1,5 uur kost het 105,- euro voor prive clienten en 135,- voor mensen met financiering uit het bedrijfsleven. De inzichten komen al in sessie 1. En na gemiddeld 5/ 6 sessies worden  veranderingen concreet merkbaar in je rust en in en je relaties.
(Een eerste korte kennismaking kan kosteloos). Je bent van harte welkom. Neem voor het plannen van een afspraak nu even contact met me op.

Ik werk zowel 1 op 1 als in groepen. In groepen train ik in  communicatie, tweegesprekken en coaching.
Groepen hebben een ander tarief. Afhankelijk van de doelgroep/ instelling. Neem gerust contact met me op om te kijken of dit voor jou (of je groep) prettig kan zijn.

© 2020 WeesAlsWater

Thema door Anders Norén