Leren Luisteren naar je Lijf

“We can all enter the wisdom of our body”

Naast het coachen en begeleiden van groepen, begeleid ik het contact tussen lichaam en geest. Ik gebruik wetenschappelijk bewezen methoden als focussing (Psycholoog Gendlin) en meditatie waarmee clienten zelf leren luisteren naar de wensen en grenzen van hun lichaam. mensen leren hun grenzen kortom beter te voelen en te benoemen. Daarnaast laat je in een sessie spanning uit delen in het lichaam los. Met een aantal sessies bouw je de vaardigheden op om ook in je dagelijks leven meer in contact te zijn met je lichaam.

Hoe werkt het?
Pijnlijke plekken in het lichaam kunnen als uitgangspunt worden genomen, evenals een problemen in de relatie of communicatie waar je tegenaan loopt. We verkennen je thema in gesprek. Wanneer het veilig voelt, begeleid ik je in een body scan en geven we woorden aan de lichaamssensaties die zich aandienen. Geen grote verhalen uit het verleden zijn nodig, enkel het (leren) waarnemen van sensaties in je lichaam. Het aantal sessies is afhankelijk de diepte van het ervaren probleem en de mate waarin je gewend bent om je lichaam waar te nemen. De een heeft voldoende aan 1 of twee sessies. De ander voelt baat bij 5 tot 6 sessies.
De sessies vinden over het algemeen plaats in mijn praktijk in Hilversum. Is dit iets wat je aanspreekt, mail me direct met je telefonische vraag of het reserveren van een sessie:
Ja, ik wil een afspraak plannen.

Enkele recensies

“Ik had aanhoudende fysieke klachten en vroeg mij af wat mijn lichaam mij wilde vertellen. Carlijn begeleidde mij en ik kreeg antwoord. Ik kreeg een waardevol inzicht voor mijn persoonlijke ontwikkelproces en meer contact met mijn lijf. Het was verdiepend en ongelooflijk helder. Voor herhaling vatbaar! “

Kim (42), moeder, Scrum master en ondernemer

“Het is geweldig met me sinds de sessies. De pijn is vrijwel weg en als het er is, kan ik er zelf naartoe gaan en dan gaat het weer weg. Ben zo blij, ik liep er al meer dan een jaar mee.
Dus; ik vind het fantastisch. In het begin durfde ik er nog niet helemaal op te vertrouwen, maar inmiddels wel en durf ik het uit te spreken.”

Anne (38), Zelfstandig Coach en HR-professional

Wil jij je blijven ontwikkelen, (pijnlijke) situaties loslaten en je eigen lichaamswijsheid vinden? Leer luisteren met heel je lijf, naar je zelf en naar clienten.
Neem gerust contact met me op voor een kennismaking. Klik hier om te mailen voor contact.
Je bent van harte welkom.

© 2021

Thema door Anders Norén