WEESALSWATER.NL

Leren luisteren naar je lijf

leren luisteren naar je lichaam

Zit je veel met je aandacht in je hoofd? Leer weer luisteren naar je lichaam, daarmee laat je op eenvoudige wijze spanning los.

Ontspannen en vrij door te luisteren naar je lichaam
Wil je beter slapen? Minder spanning en meer energie? Gezondheidsklachten voorkomen of onvoldoende verklaarde (SOLK klachten) verhelpen? Neem de regie door weer te leren luisteren naar je lichaam.

Hoe kan je luisteren naar je lichaam?
Zelf kan je letten op je ademhaling, terwijl je met iets bezig bent. Lichaamsoefeningen doen. Maar ook stilzitten, mediteren, in stilte de tijd nemen voor jezelf werkt!
Heb je mentale of fysieke problemen die je aan wilt pakken? Dan kan je je ook dieper laten begeleiden dan met praten alleen. Als ervaren en gecertificeerd coach, breng ik je met eenvoudige oefeningen als een bodyscan in contact met je lichaam. De (hoofd-) methode die ik gebruik is het wetenschappelijk bewezen ‘focusing’ van Gendlin. Hiermee ga je voorbij gedachten en overtuigingen rechtstreeks naar de kern. De vaardigheden en veranderingen die hiermee komen, neem je je leven lang mee. De methode wordt ook ingezet als aanvulling op fysieke of mentale behandelingen. Bijvoorbeeld bij het omgaan met stressvolle situaties, of fysieke pijn waarvoor geen medische defect te vinden is (SOLK).


Carlijn Baarslag coach en trainer in Hilversum

Lichaamsgerichte coaching
Mijn naam is Carlijn Baarslag en ik heb een passie voor leren en veranderen en merk dat dit samen gaat met menselijk contact. Met een achtergrond in Sociale Wetenschappen en Communicatieadvies, train ik volwassenen en kinderen te luisteren met en naar heel hun lichaam. Het is mijn overtuiging dat elk mens over een enorme kracht en innerlijke wijsheid beschikt. Dit zit opgeslagen in het lichaam. Ik help mensen te luisteren naar hun lichaam en naar elkaar.

Lichaamsgericht coachen werkt
Mensen komen bij mij om een gewoonte te veranderen. Een die hen tegenhoudt te doen wat ze willen. Dat kan zijn op het vlak van relatie, communicatie, werk, of gezondheid. Ook lichamelijke klachten bij volwassenen of kinderen zijn een kans om te onderzoeken.
Leidinggevenden, (zorg) professionals, coaches, maar ook gepensioneerden en kinderen vinden inmiddels hun weg naar mijn praktijk. Werken met het lichaam gaat dieper dan praten alleen. De resultaten zijn indrukwekkend.

Wat clienten zeggen:

Depressieve gevoelens
“Ik voel me zoveel fijner en 1 met mezelf.
M’n lichaam en geest zijn heel close met elkaar verbonden weet ik nu, maar ik laat dit er (nog) niet altijd zijn. Ik kan er zelf nu goed in connectie mee komen. Ik vertrouw meer op mezelf. En geef m’n gevoel, wat dan ook, de ruimte.”
Jill, 28, fotograaf


Burnout klachten
“Personal coach Carlijn houdt je geen spiegel voor, ze houdt niet je hand vast, maar geeft je het vertrouwen dat je nodig hebt om te groeien als mens. Een aanrader!”
Midas, 40, Dir/eigenaar mediabedrijf


Pijn op de borst (SOLK)
“Het is geweldig met me sinds de laatste sessie. De pijn is vrijwel weg en als het er is, kan ik er zelf naartoe gaan en dan gaat het weer weg. Ben zo blij, ik liep er al meer dan een jaar mee. Ik vind het fantastisch. In het begin durfde ik er nog niet helemaal op te vertrouwen, maar inmiddels wel en durf ik het uit te spreken.”
Anne 38, Burn-out Coach en HR-professional


Slecht slapen, te druk
“Lichaamsgerichte coach Carlijn kan goed luisteren, ze stelt precies de juiste vragen om tot de kern van een probleem te komen. Hoewel dat in het begin even oncomfortabel voelde, is het precies wat ik nodig had om verder te komen met mijn persoonlijke thema’s.”
Monique, 36, Consultant.


Sessies bij mij worden ervaren als ’tijd voor jezelf’.
Ik verwelkom je graag. Klik en stuur me direct een mailtje om kennis te maken, je bent van harte welkom.

Vragen? Mail hier voor een vrijblijvende telefonische of online koffie afspraak.

Je bent welkom voor Personal Coaching in lichaamsbewustzijn. Ook als groep ben je welkom voor een workshop in coach- en luistervaardigheden; communiceren met het lijf en creëren van vertrouwen. Daarbij zet ik praktische oefeningen in.
Neem gerust vandaag nog contact met me op met je vraag.

Het open water is een krachtige manier om je lichaam te ervaren. Informeer naar de mogelijkheden.

Behalve een moment voor jezelf, waarin je leert mediteren, ademhalingsoefeningen leert, je steeds langer in contact bent met je lichaam, kan je er ook voor kiezen om radicaal krachtige sessie een in het open water te ervaren! Vraag ernaar bij interesse.

© 2022 WEESALSWATER.NL

Thema door Anders Norén