Hoe herken je je bestemming?

De kracht van je geest en hoe je daarmee jezelf kan veranderen, dat fascineerde me vroeger. En nu merk ik: de kracht van je lichaam en hoe je jezelf en je wereld kan transformeren is nog veel sterker.
Tja, de wijzen zeiden het altijd al…: “Volg je hart”.


Maar hoe je dat dan doet? Ik geloof dat ik onlangs pas echt lijfelijk ontdekte, hoe dat dan gaat, je hart volgen (and how you can tell if something fits). Ik wist wel, dat merk je niet door je analyses, maar wordt je gewaar in bewustzijn van je lichaam. Dat wanneer je iets ziet, of ergens over praat, er iets van binnen ‘resoneert’. Dat het een trilling teweegbrengt, een gevoel met iets wat diep van binnen al die tijd al aanwezig was.

Iets waar je hart naar uitgaat
Zo stond ik zelf een tijd geleden voor een atelier dat gesloten was. Ik tuurde door de ramen naar binnen en voelde: hier wil ik zIJn! Vervolgens besloten mijn voorgevoel nader te onderzoeken. Hup eens naar een atelier van een schilder/ beeldhouwer en ondervinden wat het is dat me trekt. Ik stelde mij open en merkte dat het fijn was, maar dat het me tegelijkertijd emotioneerde. Een gevoel van zonde, dat ik niet vaker dicht in de buurt van kunst ben. En op de terugweg werd ik overvallen door tranen, een gevoel van verdriet. Dit was niet wat ik voor ogen of verwacht had. Het had iets diep van binnen in mij geraakt. Een verlies van iets of iemand, zo voelde het. En ik wist: dit moet ik weer meer een plek gaan geven in mijn leven. Wanneer dit bezoek voelt als ‘op adem komen’, dan moet ik zorgen dat ik regelmatig in zo’n omgeving ben.

Sta open voor de signalen van je lichaam
Simpel gezegd ondervond ik het volgende: het enige wat je hoeft te doen is kijken waar jij / je lichaam op ‘resoneert’. Dat wat prettige emoties bij je oproept, is wat bij je past. Omdat niet alles prettige emoties oproept en vaak onbewust verstopt zit, is het vaak lastig bij je eigen gevoel te kunnen komen en te blijven. Laat staan het van de juiste betekenis te voorzien. Is dit nu positief of negatief voor mij? Mijn stelling, door kennis en ervaring, luidt: wanneer een gevoel er echt mag zijn, dan volgt de betekenis die je er aan wilt geven vanzelf. Je kan als het ware opnieuw kiezen wat je er hier en nu in je leven mee wilt doen.

Verstopte emoties
Dit onbewust wegstoppen van gevoelens raakt volgens mij de Kern van vele psychologische analyses: we herkennen bijna allemaal dat een gevoel er van kinds af aan niet echt mag zijn. (Angst, verdriet of falen bijvoorbeeld). En zo’n kleine emotie, en het label dat we erop plakken, nemen we vaak ons hele leven met ons mee. Je kent vast wel een of meer voorbeelden van mensen die er van alles aan doen om niet bij hun (verdrietige/ boze) gevoel te zijn. Is het geen zak chips dan is het wel de drank, drugs, je werk, je Smartphone en een fijne TV serie, die helpt om je bezig en te houden met iets anders. En wat er gebeurt, wanneer dat gevoel er niet helemaal mag zijn, is eigenlijk vergelijkbaar met een stroompje leven dat langzaam wordt afgeknepen.
Gelukkig schreeuwt het af en toe om aandacht. Als een zeurende wond die groter en groter wordt en waar maar mogelijk de kop opsteekt! En de eerst volgende keer dat het boven komt, kan dat extra hevig voelen.  Het wordt immers vaak ook met kracht naar beneden geduwd en komt daarna met extra kracht weer boven (denk aan een bal die onder water wordt geduwd). Dit geldt zowel voor mensen als voor systemen.

Mijn boodschap is: je lichaam vertelt je waar je moet zijn, als je bereid bent om daarnaar te luisteren.
Omdat velen van ons van jongs af aan ‘ontleerd’ zijn om alle lichamelijke gewaarwording er te laten zijn, kan oefening en coaching helpen in het vinden van je drijfveren en opheffen van blokkades. En dAt is nu iets waar Ik graag mijn bed voor uit kom. Voor mensen die zo veel mogelijk in contact willen staan met hun drijfveren, het leven en het mooiste eruit willen halen. Mensen die bereid zijn een klein avontuur aan te gaan, om in hun grootste kracht te gaan staan en met plezier richting geven aan mooie dingen in hun leven.
Voel je je aangesproken? Dan nodig ik jou en of je team graag uit voor deze reis (van gemiddeld 5 a 6 bijeenkomsten).

Kennismaken? Bel 06-427 429 17 of mail: contactAPESTAARTJEweesalswater.nl

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2021 WeesAlsWater – (re-)connect to source

Thema door Anders Norén